Woningfotografie Limburg

Optimaal presenteren voor een snelle verkoop

Voor de verkooppresentatie geldt met zekerheid dat de basis van succes ligt bij de allereerste indruk. Die eerste indruk krijgt men doorgaans door de juiste foto’s van de woning.

Voor goede woningfotografie zijn de juiste apparatuur, kennis van zaken en oog voor detail een onlosmakelijke match. Ze zorgen ervoor dat de woning opvalt in de positieve zin.

Natuurlijk woont niet op elk adres de plaatselijke Piet Boon of Jan des Bouvrie en is een strak VT-wonen interieur meer uitzondering dan regel, maar het is wel altijd mogelijk om de potentie van het pand te laten zien. Daar komen wij om de hoek kijken.

fotografie woning

Waarom woningfotografie?

Goede foto’s bij de verkoop van een woning geven een realistisch beeld van de ruimte(s). Uiteraard gebruiken wij een (soms gevreesde) groothoeklens om ruimtes goed en in hun geheel in beeld te brengen, maar het moet wel een weergave van de werkelijke situatie zijn. Het veel geziene uitvergroten en opbollen van ruimtes of een over-de-top-nabewerking zorgt voor teleurstellingen bij bezichtigingen en dat is zeker niet de bedoeling. Een combinatie van een ruimtelijke en realistische weergave is daarom altijd het uitgangspunt.

Niet voor niks is het zo dat woningfotografie doorgaans begint met opruimen. Want opruimen zorgt alvast voor een veel rustiger en ruimtelijker beeld. Van belang is natuurlijk dat hetgeen een verkoper voor de fotoreportage doet, ook doorgezet wordt bij de bezichtigingen. Ook op dat moment wil een kijker dat opgeruimde ruimtelijke beeld en de juiste sfeer terugzien die hem bewoog om net die woning te gaan bekijken.

In onze fotografie zorgen wij voor de juiste zichtlijnen door de ruimte. De foto’s zijn helder en fris en natuurlijk zorgen we voor de juiste belichting. Na de opname worden alle beelden, stuk-voor-stuk, digitaal ontwikkeld en op kleur en helderheid gecorrigeerd en bijgesneden voor de juiste compositie.

fotografie woning

Voorbereiding

Opruimen geeft lucht en ruimte. En een bijkomend voordeel; het kost hoofdzakelijk enkel tijd. Een goede voorbereiding heeft voordelen voor alle partijen. Een klant die weet wat er komen gaat krijgt overzicht en wij kunnen het maximale uit elke woning halen, waardoor u als verkopende partij de beste presentatie aangereikt krijgt. Uiteraard bekijken wij ter plekke altijd nog een keer hoe de ruimte het beste tot zijn recht komt. Schuiven met meubels en uit het zicht halen van overbodige elementen zijn vanzelfsprekende onderdelen van een goede woningfotografie. Wel is dit met name bedoeld om de spreekwoordelijke puntjes op de ‘i’ te zetten. In een overvolle woning blijft het lastig schuiven.

Ter voorbereiding op de fotografie zijn er diverse mogelijkheden om uw klant van de juiste handvaten te voorzien. Zeer laagdrempelig en zeer effectief is de praktische checklist die wij hiertoe opgezet hebben. Door deze al voor onze komst aan uw klant te overhandigen krijgt men direct een helder overzicht van punten die aangepakt moeten en kunnen worden voordat er foto’s genomen worden. Dit wordt als zeer prettig ervaren, aangezien de verkoop van een woning doorgaans al spannend genoeg is. Een makelaar die zijn klant van de juiste informatie voorziet wordt gewaardeerd. En wij zetten u graag op deze 1-0 voorsprong.

Naast de checklist zijn er ook nog diverse mogelijkheden op het gebied van verkoopstyling.

checklist woningfotografie